MovieChat Forums > 06/05 (2004) Discussion > Theo Van Gogh Murdered!!

Theo Van Gogh Murdered!!


Sadly this morning Theo van gogh the creator of the film 06-05 was brutally murdered.
We will miss this remarkable person who stood up for the freesom of speech and questiond the multi cultural society in holland!!!

Theo rest in piece. WE WILL NOT FORGETT!!!!!!!!!!!!!

reply

Theo van Gogh vermoord in Amsterdam
02 november 2004, 13:18:11



AMSTERDAM (ANP) - Filmmaker Theo van Gogh is *beep* in Amsterdam doodgeschoten. Dat hebben zijn producent Gijs van de Westelaken en de politie meegedeeld. Het misdrijf gebeurde voor het stadsdeelkantoor aan de Linneausstraat.

De vermoedelijke dader, 26-jarige Amsterdammer, is opgepakt. De man heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Dat heeft hoofdofficier van justitie L. de Wit bekendgemaakt. Tijdens zijn vlucht is hij in zijn been geschoten. De persoon is in het ziekenhuis en wordt later gehoord.

Van Gogh kwam uit het stadsdeelkantoor toen op hem werd geschoten. Ook is hij gestoken. Hij liep naar de overkant van de straat en zakte in elkaar, waarop de schutter nogmaals op het slachtoffer vuurde, zegt de politie. Een tweede persoon raakte door dit schot gewond. Die man is licht gewond, laat de politie weten.

Of er een relatie is tussen het slachtoffer en de gewonde is niet duidelijk, meldt de politie. ,,Hij is op eigen houtje naar het politiebureau gegaan om te waarschuwen.''

De vermoedelijke dader vluchtte het Oosterpark in, waarop de aanrijdende politie het park heeft afgezet. In het park hoorde de politie ook nog schoten. Vervolgens is de verdachte aan de kant van de Mauritskade het park uitgevlucht. Daarbij schoot hij op politieauto's. Hierdoor is een motoragent met een kogelvrij vest aan, gewond geraakt. Getuigen zeggen dat aan het mes waarmee Van Gogh is neergestoken, een pamflet was bevestigd.



~ Is that really what my hair looks like from the back?! ~

reply

[deleted]

The killing of Theo van Gogh showed HE WAS RIGHT!

Pim Fortuyn, Theo van Gogh, they where both right! telling the truth!

reply

[deleted]

You guys are *beep* fascists. Burn in hell bastards!


But it did happen

reply

I'm with ya spaceface.

reply

Apart from your remarkable arguments why some people deserve to burn in hell, what do think of the option of grieving for a person that is slaughtered?

reply