Svice zora...


Ovaj film je po svemu odlican.Ima odlican scenario i okupjena je najbolja moguca glumacka ekipa(mogao je tu da bude jos i Ckalja)ali i pored toga na pomen njegovog imena prvo cega se setim su nezaboravna braca Kostic(muzikanti).Zar nisu genijalni?

reply

Ckalja?!
Ma daj ti bi jos i Ckalju ubacivao tu?
Ovako je po meni najbolje...ne bi mogla drugacije da zamislim film....

reply

Ali on je genije.Sigurno ne bi nista pokvario,samo bi doprineo tome da film bude jos smesniji.Ipak je to najveci srpski(svetski)komicar.

reply

Ne...ne slazem se u ovome....Ckalja jeste veliki komicar ali po meni on ima totalnu drugu vrstu komedije nego bilo koji glumac u "ko to tamo peva"
Takodje film je super zato sto je kao celina odlicna. Niko se ne istice i svi su smesni.Ckalja je najvise igrao u komedijama gde je on dominirao.Pa cak i u kamiondzijama. Mislim da bi bilo bezveze da se pojavio i u "ko to tamo peva"....ali nazalost to mozemo sada samo da nagadjamo....

A i nekako nikad nisam ni volela Ckalju nesto preterano. Uvek isti stil glume, uloge mu se mahom nisu ni menjale, i nekako...pa pfff...sta ga znam...o pokojnicima sve najbolje....

Svidja mi se njegov "Put oko sveta", odlican film.

reply

I ja imam neki cudan osecaj da se Ckalja ne bi bas najbolje uklopio ovde. Jeste, totalno druga vrsta komedije, ovo je ipak crni humor a, koliko ja znam, Ckalja je igrao u malo vedrijim filmovima.
Naravno, bez prigovora se slazem da je Ckalja jedan od najboljih komicara u nasoj kinematografiji, dovoljno je da pogledate u tu zblanutu facu i da vam sve buse jasno. Ali ipak, za ovakav film... mislim da ne bi islo.

Angel I am
but Holly Marie Combs is goddess!

reply

Gospodin Miodrag Petrovic je fantastican glumac i to sto mislite da je bio uvek isti samo govori o tome da se niste dovoljno ozbiljno posvetili njemu kao glumcu, onda bi uocili neke stvari. Dovoljno je uporediti lik jagodinskog spadala Jovance iz Puta oko sveta, pa infantilnog Jareta iz Kamiondzija, pa tuznog Milutina iz Ruskog cara da shvatite kakav je to umetnik. A u tumacenju Nusica nije mu bilo premca. I nikad ne mozemo znati kako bi to izgledalo sa njim jer nismo videli. Ne mozemo da pricamo na pamet. Jeste li recimo znali da je umesto Bate Stojkovica Iliju u Balkanskom spijunu prvo trebao da igra Nikola Simic? Ja recimo mislim da bi to bilo sasvim drukcije ali isto tako dobro, ako ne i bolje.

reply

Polako, polako. Ja nisam rekao da je Ckalja uvek bio isti. Naravno da su mu uloge bile raznovrsne, oni glumci koji glume uvek iste tipove licnosti po meni i nisu glumci. Poenta jeste u tome da mi NE ZNAMO kako bi to izgledalo da je on kojim slucajem igrao ovde, ali po onom cuvenom SBBKBB, moje skromno misljenje je da se ne bi bas najbolje uklopio u ovakvu vrstu komedije.

Angel I am
but Holly Marie Combs is goddess!

reply

Sijan je uvijek imao specifican,ali i humor koji su svi obozavali.Ova genijalna komedija mi je i draza od Maratonaca,ali se moralo za Diklica naci mjesta. Usput,Bora Todorovic ima prekratku ulogu,a i Kostice nisu trebali istuci na kraju. Svejedno,mislim da ovo susno (suvremeno) vrijeme komedija moze na svemu zavidjeti Jugi i njezinom humoru (u ovo ubrajam i srpske TV serije).

reply

A Zoran Radmilovic, pa Mija Aleksic, Petar Kralj, Voja Brajovic, mogli bi tako nabrajati do sutra. Citava plejada drugih glumaca je mogla biti upotrebljena, to je sve u stilu "šta bi bilo kad bi bilo".
Možda su umesto dede što vice "dalje neceš moci" ili vojnika sa replikom "nazad" mogli dati epizodnu ulogu nekim od nabrojanih velicina ali upravo i njihove amaterske uloge daju dodatan šmek filmu, njih ne bi menjao ni zašta.
Verujem da bi se svaki od navedenih borio za barem 2 minute u filmu da su znali unapred njegovo mesto u srpskoj kinematografiji.

reply